Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، وزیر علوم و معاونین این وزارتخانه، وزیر آموزش و پرورش و معاونین این وزارتخانه طی پیام‌های جداگانه، آغاز سال تحصیلی را تبریک گفتند.

* پشتیبانی تولید با تکیه بر علم و دانش، هموارتر است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور پیام تبریک به مناسبت حلول سال نو، بر ضرورت پشتیبانی از تولید ملی با تکیه بر علم و دانش متخصصان داخلی تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در متن پیام نوروزی منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری آمده است: پرده بگردان و بزن ساز نو/ هین که رسید از فلک آواز نو

نسیمِ نوروز می‌وزد و عطرِ بهار می‌پیچد که خلقت به خلعتِ نو درآمده است و خونِ تازه در خاک، خروشان است. جهان؛ بدین بیداری و بهار، تبلور کلام‌الله است که: «وَ هُوَ الَّذِی أَحْیَاکُمْ ثُمَّ یُمِیتُکُمْ ثُمَّ یُحْیِیکُمْ» و سزاوارتر آن که در این تولد دوباره، به چراغ امید، راه رستگاری بجوییم. 

اکنون‌که تقویم ورق می‌خورد و کارنامۀ سالی بسته می‌شود، نظام زیستی ما مغلوب ویروسی است که هیچ چاره جز تغییر و تحول پیش رو نداریم. کرونا جهانی دیگر خلق کرده که کمتر شباهتی با واقعیات تجربه‌شدۀ ما دارد. انسانِ به رنج افتاده، بیش از همیشه آرزومند و خوانشگر «حَوِل حالنا الی احسن ‌الحال» است و فروتنانه‌تر به اصالت علم و نقشِ نجات‌بخشِ دانش اعتراف می‌کند. 

نظام آموزش عالی اگرچه در آغاز وقوع این بلیۀ دامنگیر دچار اندک اختلال‌هایی شده بود اما با مسئولیت‌پذیری متعهدانه و کارورزی‌های مبتنی بر ‌فناوری‌های نو، رویکردی متناسب و کنشی تدافعی پایه‌ریزی گردید که ضمن حفظ بهداشت فردی و سلامت جمعی، جریان عادی آموزش و تولید دانش متوقف نشود و تهدید به وجود آمده به فرصتی برای اصلاح رویکردهای آموزشی به کمک بسترآفرینی در حوزۀ رسانه‌های برخط تبدیل شود و عدالت آموزشی بهبود یابد. 

نوروز در باور ایرانیان نماد رستاخیز طبیعت و نمایش رحمت خداوندگار است و دور نیست اگر این باز برخاستن از مرداب عادات و نادیدن نَعَمات را نوروز بنامیم و به روزگار حلول سال نو، قلب و قالبی نو برای دیگران و خویش آرزو کنیم.

سالی را وداع می‌کنیم که در هر برگ تقویمش، سوگوار اهالی و اعزۀ دانش، همکاران کوشا و اساتید دانش‌پژوه و دانشجویان ارجمند شدیم و اکنون‌ که سال جدید را به فرمایش مقام معظم رهبری به نام "تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها" آغاز کردیم، امیدوارم به پشتیبانی علم و دانش، مسیر تولید و رونق آن را در کشور عزیزمان شاهد باشیم. پیروزی، بهروزی و تندرستی همه عزیزان و خانوادۀ بزرگ و گرانقدر آموزش عالی را از ایزد منان مسئلت می‌نمایم.

* پیام نوروزی وزیر آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش در پیامی فرا رسیدن نوروز سال 1400 را به مسؤولان و مردم، به ویژه جامعه‌ گرانقدر فرهنگیان، دانش آموزان عزیز و اولیای معزّز، تبریک و تهنیت گفت.

در متن پیام محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش آمده است: وَاللَّهُ الَّذِی أَرْسَلَ الرِّیَاحَ فَتُثِیرُ سَحَابًا فَسُقْنَاهُ إِلَى بَلَدٍ مَیِّتٍ فَأَحْیَیْنَا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا کَذَلِکَ النُّشُورُ (سوره مبارک فاطر، 9)

«نوروز»، روزی نمادین و آیینی نیک به یادگار مانده از نیاکان ماست. نیم‌نگاهی به پیشینه‌ ایران زمین، مؤید این حقیقت تاریخی است که صاحبان و ساکنان این سرزمین فرهنگ و فرزانگی، هماره آواز گر مهر بوده‌اند و آغازگر مهرورزی.

انتخاب هنگامه‌ بهار از فصول سال، به ‌عنوان حلول سال نو و برگزیدن نوروز از روزها، به‌عنوان آغازگاه آن، نشان از روح زیبایی‌دوستی، امیدآفرینی و اعتدال‌گرایی ایرانیان دارد. مردمان نیک نهادی که در آغازین روز بهار هم‌زمان با بارندگی آسمان و زایندگی زمین، نهال دُرستی و دوستی در بوستان دل می‌کارند.

و این‌گونه ایرانیان دبیر و دلیر، توانستند با برخورداری از مشی صلح دوستی و منش ستم‌ستیزی خویش، در پیچ و خم راه‌ها و در فراز و فرود تهدیدها و تحریم‌ها در طول تاریخ، ایمان و ایران خود را زنده و ارزنده نگاه دارند.

چه نیکوست آموزگارانه با آگاهی از چرایی و چگونگی این میراث باستانی، آیین آن را چون پیشینیان، بر پای داریم و آیینه‌اش را از گزافات و اضافات بزداییم تا  از این رهگذر بتوانیم، آموزه‌های ارزنده‌ این مهرواره را در وجود مهربان یکایک ایرانیان، نمادین و نهادین کنیم.

چه نیکوست در این روزهای سرد و سخت که هم‌میهنان عزیزمان آزرده از گزند کرونا هستند و پیشگامان و پیشروان مبارزه‌، یعنی مجاهدان جبهه‌ بهداشت و درمان، در رزمگاهی پرمخاطره، در پی درمان دردمندان، جانفشانی می‌کنند، این آیین را  به صورت مجازی  بر پای داریم و از سفرهای غیرضروری بپرهیزیم.

 هر ازگاهی که بشر با پدیده‌ شوم بیماری‌های فراگیر و مهلکی مانند کرونا مواجه می‌شود، تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی‌اش با چالش‌های عدیده دست به گریبان می‌شود و زمانی که ایران عزیز در اوج این اَبَرچالش جانکاه بود، وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تعلیم و تربیت رسمی فرزندان ایران اسلامی، در راستای رسالت ذاتی خویش، یعنی ارائه‌ خدمات آموزشی و پرورشی به دانش‌آموزان، از همان روزهای نخستین شیوع این بیماری مهلک با درک کامل شرایط آن روز و تحلیل‌های آینده‌پژوهانه در پیش‌بینی و پیشگیری شرایط شاق‌ پیش رو، به عزم طراحی، تدوین و اجرای سه شیوه‌ آموزش حضوری، ترکیبی و غیرحضوری قامت بیاراست و برای تحقق هدف عالی خود، یعنی اقامه‌ عدالت آموزشی و گسترش کمّی و کیفی آن، برای نخستین بار در گاه شمار آموزش و پرورش این دیار، نرم‌افزار کاربردی و انحصاری شبکه‌  آموزشی دانش‌آموز را با نام اختصاری «شاد» به خیل مشتاقان تعلیم و تربیت اهدا نمود. مغز افزاری که سیر صعودی تولد تا تحول آن، باعث مسیری جامع در عرصه‌ آموزش‌های مجازی کشور شده است.

و حال، نوروزی دیگر در راه است. عید سعیدی که در تلاقی تعالی‌بخش با ماه شعبان المعظّم، فرخندگی و فرهمندی‌اش فزونی می‌یابد.

این‌جانب به عنوان خادم کوچک ایران اسلامی در بزرگ‌ترین دستگاه فرهنگی کشور، یعنی« آموزش و پرورش»، مسرورانه سرایش ترنّم و طراوت بهار و تلألو دگرباره‌ آفتاب نوروزی و حلول حیات بخش ماه شعبان و اعیاد مسعود و موالید مسرورش، به‌ویژه خجسته زادروز آخرین ذخیره‌ هستی، «حضرت بقیه‌الله الاعظم»(عج الله تعالی فرجه الشریف) را به مقام معظّم رهبری- مدظله العالی-، رئیس جمهور محترم، جامعه‌ گرانقدر فرهنگیان، دانش آموزان عزیز و اولیای معزّز و نیز یکایک دل‌بستگان این آیین پاک در گستره‌  گیتی، به‌ویژه ایرانیان مهربان و مهرورز، تبریک و تهنیت می‌گویم و یادآور می‌شوم سال جدید، جاری از رخدادهای خطیری است که از آن جمله می‌توان به سیزدهمین دوره‌ «انتخابات ریاست جمهوری» اشاره کرد که بی‌گمان، نمایان‌ترین نماد حاکمیت ملّت بر سرنوشت خویش است.

 در این راستا، امید است با ایجاد بستر مساعد مشارکت حداکثری و نیزحضور زنده‌ زنده دلانی چون آموزگاران، دبیران، مربیان، مشاوران و مدیران نهاد عظیم تعلیم و تربیت به عنوان قشر مرجع و اثرگذار، دگر بار شاهد شکوه ایران و شوکت ایرانی باشیم.

 در پایان، صمیمانه از درگاه خداوند رئوف، برای تمامی انسان‌های موحد، به‌ویژه ایرانیان مهرجوی در سراسر دنیا و تمامی هم‌میهنان نیکوخصال، خاصه همکاران ساعی و صبور در مجموعه‌ آموزش و پرورش، سالی سرشار از سلامت و سعادت آرزو دارم.

امید که در سایه‌سار عبودیت خدا، سال1400 را که مطلع هزاره‌ جدید است چنان پاک و پایدار زیست کنیم که بیش از آغاز این سال نو، پایان آن را عید بدانیم و جشن بگیریم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش تعلیم و تربیت وزیر علوم علم وزیر آموزش و پرورش تعلیم و تربیت سال نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۰۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - علی ستاری: طبق پژوهش‌های انجام شده دوران آموزش‌پذیریِ انسان‌ها از مرحله جنینی آغاز می‌شود و این مرحله دورانِ تکوین توانایی‌های فرد است که بخش عمده آن را از برقراری ارتباط با مادر فرا می‌گیرد.

چرخه تعلیم و تعلم خواسته یا ناخواسته بعد از تولد نیز ادامه پیدا می‌کند از این رو دین مبین اسلام به عنوان کامل‌ترین دین الهی دستورالعمل‌هایی را در این رابطه ارائه کرده است؛ در واقع والدین بایستی تا قبل از ورود کودک به اجتماعی خارج از خانه با تمسک به روش‌های برگرفته از توصیه‌های کتاب آسمانی و بزرگان دین، کودک را برای پذیرش مسئولیت‌ها و نقش‌های جدید آماده کنند و بُن مایه تربیتی او را چنان تقویت کنند که قرارگرفتن در معرض ناهنجاری‌های احتمالی شخصیت کودک را دچار آسیب نکند و در ورود به مدرسه دچار چندگانگی‌ها نشود.

معلم محور توسعه در انسان‌سازی

کودکان در ایران حدوداً از هفت سالگی وارد یک اجتماع بزرگتر از خانواده به نام مدرسه می‌شوند؛ ۷ سالگی برای کودکان طبق روایات اسلامی آغاز دوره اطاعت پذیری است چرا که این کودک تا پیش از ۷ سالگی در دوران سیادت و آقایی بوده و با کمترین اشاره همه چیز برای او مهیا می‌شده؛ اما اکنون که به مدرسه ورود پیدا کرده است با نوع جدیدی از روابط آشنا می‌شود که چنانچه یاد نگیرد بین آن‌ها تفکیک قائل شود ممکن است او را با مشکلاتی روبرو کند.

شاید یکی از اولین و مهم‌ترین وظایف معلم در قبال کودک تازه وارد به مدرسه؛ آموزش اطاعت‌پذیری است؛ آموزشی که برای نسل‌های پیشین بیشتر با اتکا به قوه قهریه و تنبیه و تهدید انجام می‌شد اما امروزه با توجه به توسعه‌ای که در علوم ارتباطات به ویژه ارتباط با کودکان اتفاق افتاده است روش‌های نرم جای روش‌های سخت را گرفته است.

روش‌های نرم در برخورد با کودکان به معلمان کمک می‌کند تا بیش از پیش در بین دانش‌آموزان جا باز کنند و از این طریق محوریت خود را در انسان‌سازی به فعلیت برسانند.

انسان برای اعتلا نیاز به آموزش در حوزه‌های مختلف دارد از این رو بخش عمده‌ای از نیازهای آموزشی و تربیتی دانش‌آموزان در دوران مدرسه گنجانده شده است و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آن‌ها در ۶ ساحت دسته‌بندی کرده است که عبارتند از:

۱- تعلیم و تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی، ۲- تعلیم و تربیت زیبایی شناسی هنری ۳- تعلیم و تربیت زیستی بدنی ۴- تعلیم و تربیت علمی فناورانه ۵- تعلیم و تربیت اجتماعی سیاسی۶ - تعلیم و تربیت اقتصادی حرفه‌ای!

یعنی خروجی یک کودک ۷ ساله که وارد نظام تعلیم و تربیت شده است بعد از پایان مقاطع تحصیلی باید انسانی معتقد و اخلاق‌مدار، با سواد، دارای بینش سیاسی و اجتماعی باشد و این تربیت متعالی تنها در سایه توجهات معلم و معلمان اتفاق خواهد بنابراین نظام آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران برای تحقق ساحات ۶ گانه سند تحول بنیادین باید سرمایه‌گذاری عظیمی بر روی فرد به فرد معلمان انجام دهد و سطح آن‌ها در تمام ساحت‌ها به صورت ویژه ارتقا دهد.

اهمیت تربیت دینی در کودکان

همانطور که در ساحت‌های شش‌گانه ذکر شده است تعلیم و تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی نخستین وظیفه نظام تعلیم و تربیت ایران اسلامی است؛ چرا که دقیقاً دعوای ما با نظام سلطه و استکبار جهانی دقیقاً روی همین نقطه است و تا به این جایِ حرکت در تشکیل تمدن نوین اسلامی نیز حاصل رویش‌های انقلاب در ساحت اعتقادی و اخلاقی بوده است.

ویژگیِ انسان‌های معتقد و متخلق این است که قابلیت تکثیر دارند یعنی اگر شما یک انسان وارسته و در تراز آموزه‌ها و ارزش‌های دینی را تربیت کنید و در معرض اجتماع قرار دهید همان یک نفر هم می‌تواند به اندازه‌ی حلقه ارتباطاتش بر روی دیگران و سایر افراد جامعه تاثیر مثبت و سازنده داشته باشد.

تربیت دینی به ویژه برای کودکان یعنی قرار دادن آن‌ها در مسیری هموار؛ حتماً نیاز نیست که ما همه راه و رسم زندگی را با آزمون و خطا و شکست و پیروزی فرا بگیریم؛ دین آمده است که جلوی شکست‌ها و زمین خوردن‌های ما را بگیرد؛ بخش عمده‌ای از قرآن کریم سرگذشت پیشینیان است تا ما عبرت بگیریم و نخواهیم راه آن‌ها را امتحان کنیم؛ بنابراین وقتی کودک را از همان بدو ورود به جامعه با تعالیم دینی و قصص قرآنی و مشی ائمه هدی علیهم السلام آشنا می‌کنیم یعنی خطرات طی طریق به سوی مقصد را برای آن‌ها به حداقل می‌رسانیم چرا که صرفِ یادگرفتن یا دانستن منجر به عمل‌کردن نمی‌شود و اینجاست که باز هم نقش معلم برجسته می‌شود.

معلمی می‌تواند بیشترین تاثیرگذاری را روی دانش‌آموزانش داشته باشد که خود نیز عامل به احکام الهی و مدافع اعتقادات حقه باشد و دانش‌آموزانش در تعامل با او شیرینی رعایت اخلاق دینی را بچشند.

معلمان خط مقدم تحول در آموزش و پرورش هستند

محمد قویدل مدیرکل آموزش و پرورش استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک روز معلم، اظهارداشت: به مناسبت گرامیداشت هفته معلم برنامه‌های متنوعی در این هفته برای معلمین در نظر گرفته شده است که یکی از برجسته‌ترینِ آن‌ها اعزام جمعی از معلمین استان به اردویی ملی در تهران است تا معلمان هرمزگانی نیز بتوانند از سطح بالای برنامه‌ها بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به نواخته شدن زنگ سپاس معلم در سراسر مدارس استان هرمزگان، افزود: معلمان نقش بسیار مهمی در اجرای سند تحول بنیادین در مدارس دارند و خط مقدم تحول در آموزش به شمار می‌آیند.

این مقام مسئول عنوان‌کرد: یکی از ساحت‌های مهم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش توجه به تربیت دینی دانش آموزان است از این رو در سطح استان تلاش‌های خوبی انجام شده و ما سال گذشته موفق شدیم کانون فرهنگی تربیتی غدیر بندرعباس را بازسازی دوباره به چرخه فعالیت‌های پرورشی باز گردانیم.

قویدل ادامه داد: اجرای برنامه‌های مرتبط با حوزه فرهنگ دینی یکی از اولویت‌های آموزش و پرورش در استان هرمزگان است و از این بابت در سطوح مختلف مسابقات قرآن، عترت و نماز را با حضور جمع کثیری از دانش‌آموزان برگزار کردیم.

وی افزود: طبق همکاری تنگاتنگی که بین اداره کل آموزش و پرورش استان و مرکز مدیریت حوزه علمیه استان برقرار شده است در اکثر مدارس استان با استفاده از ظرفیت مبلغین و روحانیون نماز جماعت برگزار می‌شود و دانش‌آموزان از آثار و برکات نماز اول وقت برخوردار می‌شوند.

قویدل همچنین ترغیب دانش‌آموزان به شرکت در نماز جمعه و برگزاری جشن تکلیف دانش آموزانی که به سن تکلیف رسیدند را جز اهم برنامه‌های آموزش و پرورش در راستای تربیت دینی دانست.

مدیرکل آموزش و پرورش استان هرمزگان خاطرنشان‌کرد: امسال با توجه به اخذ سهمیه جذب مربی پرورشی ویژه استان هرمزگان که موفق به گرفتن آن شدیم می‌توانیم برای سال آینده در حوزه تامین نیروی انسانی مورد نیاز در حوزه پرورشی اتفاقات بهتری را رقم بزنیم.

مهم‌ترین میراث پیامبران تعلیم و تربیت است

حجت‌الاسلام محسن سالاری استاد حوزه و دانشگاه و امام جمعه شهرستان سیریک نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهارداشت: جامعه فرهنگی و معلمین گرانقدر از این افتخار برخوردارند که روزی که در تقویم به نامشان درج شده است با شخصیت وارسته و برجسته‌ای چون استاد شهید مطهری عجین شده است؛ شخصیتی که به تنهایی یک نهضت متعالی بود و جریانی که او راه اندازی کرد همچنان نیز جاری و ساری است.

وی افزود: ما روزی چندین بار در نمازهای یومیه از خداوند متعال طلب هدایت به راه مستقیم داریم و اینکه خداوند در نمازها ما را مامور کرده است که این درخواست را داشته باشیم نشان می‌دهد که این طلب بسیار حائز اهمیت است و وقتی به نقش معلم و استاد راهنما توجه کنیم می‌بینیم جنس کارشان از اجابت همان درخواست روزانه ما در مقابل خداوند است از این رو معلمان باید بدانند که خداوند چه جایگاهی را به آن‌ها عرضه کرده است.

امام جمعه شهرستان سیریک اذعان کرد: منبعی که پیامبران الهی به وسیله آن مردم را هدایت می کردند علوم به ودیعه گذاشته شده در کتب آسمانی و وحی است؛ پیامبران الهی از خود درهم و دیناری به ارث نگذاشته‌اند بلکه مهم ترین ارث بر جای مانده از سوی آن‌ها تعلیم و تربیت است چرا که اوج تعلیم و تعلم را در وجود انبیا می‌توان دید که برای هدایتگری مردم حتی از بذل جان خود نیز ابایی نداشتند.

وی ادامه داد: وجه شباهت عالمان دینی و معلمان به پیامبران در هدایت انسان ها است وقتی می‌گوییم معلم فقط منظور معلمان استخدامی آموزش و پرورش نیست گاهی اوقات یک مادر خانه دار نیز با هدایت فرزندش به سوی نیکی ها نقش هدایت گری دارد و در مقام معلم نیز ستوده می‌شود.

حجت الاسلام محسن سالاری با اشاره به نقش سازنده شهید مطهری در جامعه اسلامی و جهت دهی به تفکرات انقلابیون اضافه کرد: جامعه ما در نظام تعلیم و تربیت باید به سمتی حرکت کند که نمونه‌هایی چون شهید مطهری دوباره تربیت شوند و راه این نوع از تربیت انسان در گام دوم انقلاب عملیاتی کردن گفتمان شهید مطهری است چرا که شهید مطهری‌ها اهل رشد دادت به بقیه هستند و این شهید والامقام نمونه بارز معلمی است که در تربیت دینی شاگردان خویش هیچ گاه کوتاهی نمی کند.

وی در پایان با اشاره به اهمیت تلاش برای تحقق برنامه‌های سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، خاطرنشان‌کرد: سند تحول می‌تواند آموزش و پرورش را به یکی از بزرگترین مکاتب انسان‌سازی تبدیل کند از این رو همه تلاش مسئولین باید برای تحقق این مهم باشد.

کد خبر 6093658

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • معلمان مؤثرترین اقشار جامعه در فرایند تعلیم و تربیت هستند
  • پیام تبریک شورای هیئات مذهبی مازندران به مناسبت روز معلم
  • پیام تبریک فرمانده کل ارتش به مناسبت روز معلم
  • معلم محور تمدن ساز جامعه اسلامی است
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی
  • تبریک مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی به تلاش گران عرصه تعلیم و تربیت
  • پیام تبریک فرمانده سپاه لرستان به مناسبت روز معلم
  • پیام تبریک استاندار آذربایجان‌غربی بمناسبت روز معلم